Solis och Solrosa

Solis och Solrosa är på besök i Solna Centrum. De utgår från sitt eget lekrum för att sedan ta en rundtur i centrumet och hälsa på alla barnen. Solis och Solrosa får sin energi från er alla barn och vill gärna kramas och ta bilder med er. Denna gång gästas vi även av Solna Barnavårdscentral som gärna pysslar med alla barn i vår pysselhörna. Hitta oss i Solis och Solrosas lekrum intill Lindex.

När? Mellan kl 15-17, onsdag 7 juni
Var? I Solis och Solrosas lekrum samt omkringvandrande i centrum

Vi ses i centrumet! 🧡

Läs gärna berättelsen om Solis och Solrosa!

Evighetsblomman Solrosa bodde i en trädgård i Solna. I trädgården fanns ett hus. Där bodde det en familj med många barn. Varje dag brukade barnen vattna Solrosa, dansa och prata med henne. Deras kärlek höll henne stark året om i alla väder. Men barnen i huset växte upp och blev vuxna. Tillslut hade de glömt bort Solrosa, och när familjen flyttade och huset revs, blev Solrosa kvar ensam och övergiven i den stora trädgården. Utan barnens värmande vänskap kände hon sig vissen. Tillslut hade hon tappat all färg och orkade inget annat än att ligga och titta upp mot den grå himlen. Nu kommer jag dö! tänkte Solrosa.

Men en vacker dag kom en dagisgrupp med solgula västar till trädgården. De hade picknick, de dansade, sjöng och lekte tillsammans.

Solrosa lyssnade på deras sång och kände att lite, lite värme och kraft kom tillbaka i hennes kropp. Färgen började återvända ytterst i blombladen! När barngruppen skulle lämna trädgården bestämde sig Solrosa för att smyga efter dem. Efter en stund gick de förbi Solna C, ett stort spännande hus som Solrosa aldrig sett förut. Plötsligt kände hon som om en kraft tog tag i henne inifrån huset… Likt en magnet var det något där inne som drog henne till sig. In genom dörren, fram genom Centrum. Och där inne, mitt bland butiker och folk stod Solis, leendes från stråle till stråle med armarna utsträckta. Solrosa tumlade rakt in i den varma famnen.

Solrosa kände sig mer levande än någonsin förut. All färg kom nu tillbaka till hennes blommande kropp.

– Åh, du är en stjärna! sa Solrosa .

Solis gjorde några danssteg och ännu mer av strålarnas värme nådde Solrosa.

– Hos dig vill jag stanna, sa Solrosa.

Då tog Solis Solrosa i handen och visade henne runt omkring hennes nya hem. Solis lät henne möta barnen, och tillsammans med dem dansade de en soldans som värmde hela Solna Centrum.

Sedan den dagen är Solrosa och Solis bästa vänner.

Berättelsen är skriven av Sara Edwardsson

  • Superschyssta deals i Solna Centrum! Ta del av vårt kuponghäfte med över 50 erbjudanden. Hämta ditt häfte på plats eller ladda enkelt ner det digitalt! Erbjudandena är giltiga till 9 juni. Välkommen!

  • Tävla och vinn ett gåvosett till mamma på mors dag!