Artikel2 öppnar ny butik

Artikel2 öppnar ny butik!

Den 11 augusti öppnar Artikel2 (tidigare Emmaus Stockholm) en helt ny och större butik här i Solna Centrum. Butiken kommer erbjuda ett välfyllt second hand-sortiment med bland annat kläder, inredning och barnprylar i en livfull miljö där alla är välkomna.

 

Den ideella organisationen Emmaus Stockholm har i över 50 år drivit second hand-verksamhet med ett större syfte. Organisationen fortsätter med sitt arbete men byter namn till Artikel2 och lanserar samtidigt ett nytt koncept i second hand-butikerna, först ut är butiken i Solna Centrum. Det är inte bara namn och butikskoncept som ändras utan Artikel2 flyttar in med allt det nya i en större lokal mitt i Solna Centrum, vid Biblioteket och inomhustorget.

 

– Vi tycker det är så kul att vi växer in i en ny, rymligare lokal i Solna Centrum. Vårt mål är att kunna erbjuda ett större utbud av second hand för att fler ska kunna hitta det de söker genom lokalt återbruk. En större butik ger även möjlighet att ta emot fler personer i arbetsträning som ett led i vårt arbete för att bidra till en mer inkluderande arbetsmarknad, säger Brian Kelly, generalsekreterare Artikel2.

 

Nya butiken är ca 390 kvadratmeter, det vill säga nästan dubbelt så stor som den nuvarande butikslokalen på Hotellgatan som Artikel2 lämnar i samband med flytten.

 

– Vi är mycket glada över att få välkomna Artikel2 och deras helt nya butikskoncept till Solna Centrum. Att kunna erbjuda ett brett second hand-utbud till våra besökare är vi otroligt stolta över, säger Pernilla Andersson, Centrumchef Solna Centrum på Alecta Fastigheter.

 

Håll koll på Solna Centrums sociala media för happenings vid öppning.

 

Varmt välkommen till butiken från den 11 augusti!