Information

I Solna Centrum är det trevligt och enkelt att handla. Här hittar du cirka 120 butiker, restauranger och caféer som erbjuder dig ett brett utbud att handla ifrån. Och visste du förresten att vi har funnits här sen 1965?

För att det ska bli ännu enklare för dig att ha en bra upplevelse har vi samlat några saker som kan vara bra att veta.

Här kan du slå dig ned och vila en stund eller kanske ta ett snabbt affärsmöte. I alla våra lounger kan du gratis koppla upp dig på vårt Wi-Fi.

I Solna Centrum har du möjlighet att gratis koppla upp dig på vårt trådlösa Wi-Fi nätverk.

I receptionen får du hjälp från vår kunniga personal. Vi ger dig information om butiker, restauranger och kontor bland annat. Vi strävar alltid att ge dig bästa möjliga service för en trevlig upplevelse hos oss. Du kan även kontakta vår reception på telefonnummer 08-128 434 60 eller via mail till info@solnacentrum.se

Hos oss kan du låna barnvagn vid behov, vår reception hjälper dig gärna med detta.

Vårt parkeringssystem innebär att en kamera läser av registreringsskylten på bilen vid in- och utfart. På så vis loggas parkeringstiden och i samband med att man lämnar parkeringen väljer man mellan tre olika betalsätt. Läs mer om vår parkering här.

På både övre och undre parkeringsdäck kan du parkera din motorcykel eller moped.

Det finns cykelställ på flera ställen runt om Solna Centrum, vilket gör det smidigt för dig att komma med cykel.

I Solna Centrum har vi ett gemensamt presentkort som gäller i de flesta butiker. Presentkortet köper du i receptionen och det är också där du kan få svar på alla dina frågor som rör vårt presentkort.

Här kan du läsa mer om vårt presentkort.

I Solna Centrum finns det fem uttagsautomater. Du hittar dessa på Hotellgatan, vid ICA och inne på Hemköp.

Solna Centrums Facebook-sida delar med sig av inspiration, tips, erbjudanden, information och tävlingar och evenemang. Tryck här för att komma dit.

Solna Centrum finns också på Instagram och den sidan hittar du här.

Handikapptoaletten hittar du i anslutning till våra toaletter på plan 0 i Shoppinggången.

Du kan posta dina brev eller paket hos postombudet som du hittar inne på Hemköp. Det finns även postlåda utanför Shoppinggångens entré på Centralvägen, samt vid entrén Bibliotekstorget norra.

Putsa upp dina skor i vår skoputsautomat som ligger i anslutning till toaletterna.

I Solna Centrum hittar du även Solna Stadshus, det ligger vid Stadshusgången 2 hyser Solna kommuns administration. För att se deras öppettider är det bäst att vända sig till deras hemsida.

I Solna Centrum har du kostnadsfritt tillgång till toaletter, det finns även skötbord och handikapptoalett. Toaletterna hittar du på plan 0 i shoppinggången.

Behöver du ta ett fotografi? I Solna Centrum finns det en fotoautomat där du kan ta ett fotografi på bara några minuter. Fotoautomaten ligger på plan 1 vid Rusta.

WorkSpace, ditt kontor för dagen. Välkommen att slå dig ner för att jobba eller studera i en lugn och inspirerande miljö, en kort stund eller hela dagen. Här finns separerade arbetsplatser och en bekväm soffa att pausa i. WorkSpace hittar du vid receptionen på plan 0.

Självklart har du tillgång till gratis WiFi.

Välkommen!

I anslutning till receptionen hittar du våra chargeboxes. Här kan du ladda din mobil och glatt fortsätta uträtta dina ärenden hos oss.

Hissar runt om i Solna Centrum gör det möjligt för alla att ta sig runt i centrumet.

I anslutning till toaletterna erbjuder vi dig att låsa in dina saker under shoppingen.

I Solna Centrum finns två baby lounger med amningsrum och skötrum med mikrougn för uppvärmning av barnmat. Du hittar en WC-grupp vid Shoppinggången och en vid Bastard Burgers.

På plan 0 hittar du Solis & Solrosas lekrum med bland annat pedagogiska spel, digitala spel, rutchbana, roliga speglar och tunnlar.

På övre och undre p-däck finns skyltat med familjeparkeringar. Detta för att underlätta för barnfamiljer att lätt och smidigt kunna uträtta sina ärenden.

I Solna Centrum har vi defibrillatorer (hjärtstartare) och utbildade vakter, allt för att du som kund ska kunna känna dig trygg i centrumet. År 2011 fick vi ett diplom av Hjärt- och Lungsjukas förening för att vi är ett hjärtsäkert centrum. Om du ser någon i centrumet som är i behov av hjärtstartare var god kontakta receptionen.

Kontakt
0707662723

Utanför centrumet på Centralvägen hittar du en Taxistation. Vår reception ser även till att hjälpa dig med en bokning.

På undre p-däck hittar du våra elbilsladdare. Här kan du ladda din elbil.

Som besökare får du ta med dig hunden in i centrumets gemensamma ytor. Varje butik, restaurang och café väljer själva om de tillåter hund inne i sin lokal. Samtliga livsmedelsbutiker har fortsatt hundförbud.

Särskilt om kameraövervakning

I dag förekommer kamerabevakning i köpcentrumet. Personuppgifter som behandlas är bild och film. Den rättsliga grunden för all kamerabevakning är vårt berättigade intresse av att uppfylla syftena med kamerabevakningen. Tillgången till materialet är begränsat till ett fåtal personer. Materialet kan komma att lämnas ut till tredje parter, exempelvis vaktbolaget som sköter hanteringen av kamerorna, polisen och försäkringsbolag.

Vi följer den vägledning för kamerabevakning som Fastighetsägarna tagit fram. Vägledningen anses vara god sed på marknaden och på fastighetsagarna.se kan du läsa om vägledningen.

Fasta kameror

Syftet med kamerabevakningen är: 

  • Förhindra, upptäcka och utreda olyckor
  • Förhindra, upptäcka och utreda brott
  • Upprätthålla säkerhet och trygghet
  • Verifiera händelseförlopp
  • Upptäcka och säkra bevis vid skadegörelse
  • Säkerställa utrymningssäkerheten inom köpcentrumet
  • Snabbt kunna ingripa vid incidenter 

Hur länge det inspelade materialet sparas

Materialet sparas i 30 dagar. Om materialet är en del av utredning om brott, olycka eller i övrigt rättsligt anspråk lagras materialet under en längre tid som är nödvändigt för sådan utredning.

Dina rättigheter – särskilt avseende kamerabevakning

Enligt dataskyddsförordningen har du rätt att få veta om du förekommer på film och, om det rör dig själv, få ut det inspelade materialet, samt rätta eller radera det inspelade materialet. Vi har dock rätt att neka detta i vissa fall om arbetet skapar orimliga administrativa bördor eller om begäran medför integritetsrisker för andra personer.

Läs mer om Solna Centrums integritetspolicy här.